O kampaniji gracijani

Istorija gracijani kompanije

Početak

Privatno preduzeće “Gracijani” osnovano je jos 1990-te godine pod nazivom “Grin”.

Osnovna delatnost bila je proizvodnja prkrivaca za podove (ručno čvorovanih tepiha), školskog, kancelariskog i ostalog nameštaja.
Ubrzo potom, 1993 godine firma menja naziv u
sadašnji “Gracijani”.

Osnovna delatnost ostaje i dalje proizvodnja, s time što proizvodnja ide u smeru proizvodnje opreme za doradu i obradu jeans-a.
Višegodišnji nastup na trzištu doveo je do proizvodnje velikog broja mašina, različitih funkcija i namena.

Određen broj mašina je modificiran I usavršen, i kao takv dat patentnom zavodu, radi zaštite intelektualne svojine.

Višegodišnji napori kao i uladanje u  proizvodnju (savremenu mašinku opremu za obradu metala), stručni kadar i ljudstvo rezultiralo je time da danas Gracijani polako i sigurno
preduzima liderstvo u našem regionu i šire,
na polju mašina za obradu jeans-a.

 

Razvoj kompanije

Proizvodnja mašina za obradu, doradu i konfekcioniranje papira.

Planiranjem i analizom tržišta naš stručni tim sastavljen od uglednih profesora sa tehničkog fakulteta u Čačku  2003 godine, dodatno proširuje svoju proizvodnju sa mašinama za obradu i doradu konfekcioniranja papira.

Stručnim radom i brzim reagovanjem na zahtev trzišta Gracijani polako i u ovoj grani preuzima liderstvo na trzistu.

Dalji razvoj ove grane rezultirao je i proizvodnji savremenih, odevnih predmeta od tekstila jeans-a i pamuka, kao i nastupom na trzište cele bivse Jugoslavije,
odgovarajući velikim zahtevima, prateći najnovije modne trendove.

 

Zahtevi tržišta

Početak proizvodnje

U 2007 i 2008 godini firma ide u još jedan veliki projekat, projekat proizvodnje ambalaže od nartona, svih vrsta vreća i vrećica kako od papira tako i od folija.
Da bi odgovorila svim zahtevima trzišta, u ovu proizvodnju je instalirana kompletno automatska linija za izradu narton vreća, sa mogućnošću izrade u četiri sloja kao i sa mgucnostcu stampe u četiri boje.
Instalirana je i flekso mašina u šest boja, savremena(200m/h) i kao takva da odgovara na sve zahteve trzišta, topla i hladna kasirka sa mogucnostcu štampe u četiri boje. Mašina za izradu vrećica i skartoca za prehrambenu industriju, mašinu za salvete i papirne maramice.

 

Naš brend uživa poverenje 100+ domaćih i inostranih kompanija

Višegodisnji nastup na trzištu doveo je do proizvodnje velikog broja mašina, kao i partnerstva sa mnogim domaćim i stranim kompanijama.

Sarađujemo sa naučnim institucijama u našoj zemlji, Kako bi smo obezbedili maksimalan kvalitet naših mašina

Pozicioniranje na tržištu

Siguran i stabilan partner

Danas, Gracijani je jedna ozbiljna i stabilna firma, koja polako i sigurno razvija sve svoje proizvodne grupe

Uz stručni tim, pouzdane kapacitete kako ljudske tako i tehničke, sa velikim predspozicijama za razvoj, pruža sigurnost i pouzdanost svim svojim klijentima.
Naši proizvodi bazirani su na korišćenju najkvalitetnijih sirovina za proizvodnju, sa odgovarajućim sertifikatima o ispravnosti sirovine.

Neki od  naših proizvoda su u fazi implemantacija sistema QMS-a sa sertifikacionm kućom iz Beograda, za uvođenje ISO standarda.